top of page

Lente-excursie naar Domein de Merode

Op Pinkstermaandag bezochten PDL-leden en familie het Domein de Merode. Dit prachtige natuurgebied strekt zich uit over Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Het was jarenlang privébezit, maar kwam in 2004 in handen van de Vlaamse overheid. Het beheer dat gericht was op land- en bosbouw werd door de Vlaamse Landmaatschappij drastisch omgegooid met het oog op de natuurontwikkeling van het gebied. We werden gegidst door een expert die het project van nabij heeft opgevolgd. Dankzij het nieuwe beheer hebben heel wat nieuwe planten (bv. gewone agrimonie en tormentil) en dieren (bv. matkop, goudvink, nachtegaal en kleine ijsvogelvlinder) terug hun weg gevonden naar dit gebied.


Hieronder vind je enkele foto's van de uitstap, gemaakt door Veerle Darras en Christina Giddelo.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page