top of page

Aankondiging: excursie naar de Uitkerkse polder en de Fonteintjes

Op zaterdag 27 mei 2023 (in het pinksterweekend) organiseert PDL een uitstap naar de Uitkerkse polder en de Fonteintjes in West-Vlaanderen. De Uitkerkse polder is een natuurgebied van 1400 ha tussen Blankenberge, Wenduine, Nieuwmunster en Zuienkerke. Natuurpunt beheert er 650 ha weidevogelreservaat - het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen! Het gebied is door de eeuwen heen verschillende keren ondergelopen met zeewater. Daardoor werd zout achtergelaten in het onderliggende veen, wat zorgt voor zilte graslanden. Omdat die zeldzaam zijn binnen de EU, maakt de Uitkerkse Polder deel uit van het Natura 2000-netwerk. De Fonteintjes zijn een langgerekt duinengebied met duinmeertjes en vochtige duingraslanden. Het gebied ligt tussen Blankenberge en Zeebrugge enerzijds en de zee en de kustbaan anderzijds.


Wanneer? Zaterdag 27 mei 2023, 10u

Waar? Vertrek aan het bezoekerscentrum van de Uitkerkse polder

Wat? Programma:

· 10:00-12:30 Geleide wandeling in de Uitkerkse polder

· 12:30-14:00 Lunch en verplaatsing naar de Fonteintjes

· 14:00-16:30 Geleide wandeling in de Fonteintjes


Gelieve zelf een picknick te voorzien voor 's middags. De picknick kan geconsumeerd worden in de cafetaria, mits consumptie van een drankje. Het bezoek, onder begeleiding van lokale gidsen, is gratis voor leden van PDL en Science@Leuven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 5€. Het aantal deelnemers is door de beperkte beschikbaarheid van gidsen gelimiteerd tot 20. Snel inschrijven is dus de boodschap!


Inschrijven doe je door een e-mail te sturen naar pdl@kuleuven.be met vermelding van het aantal deelnemers (leden en niet-leden). Tot dan!


Foto: Hans Hillewaert via Wikipedia, licentie CC BY-SA 3.0

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page