top of page

AFGELAST: PDL-symposium: Leven in de diepzee


UPDATE 1 november 2022: Het symposium over 'Leven in de diepzee' is voorlopig afgelast. PDL-leden worden uiteghnodigd op de lezing 'Macro-evolutionary and macro-ecological consequences of interspecific interactions’ door Prof. Hélène Morlon (IBENS Parijs) in de aula van het Arenbergkasteel (16u - 17u30), gevolgd door een receptie. We vragen je aanwezigheid bij de lezing en receptie te registeren via deze link: https://kulak.kuleuven.be/nl/over_kulak/faculteiten/wetenschappen/ambassadors-chair/registration-form-seminars-ambassadors-chair-kulak-2022 Gelieve bij ‘Organisation’ ‘PDL’ te vermelden en dan de live lezing van 16 november (Leuven) te selecteren. Voor leerkrachten voorzien we een certificaat van nascholing.


UPDATE 21 april 2022: Het volgende PDL-symposium zal niet doorgaan op 7/5, maar op het gewoonlijke tijdstip naar het einde van het jaar toe: zaterdag 19 november 2022. Onze excuses voor de eventuele verwarring.


UPDATE 23 november 2021: Omwille van de verstrengde coronamaatregelen, zal dit symposium uitgesteld worden naar zaterdag 7 mei 2022 (onder voorbehoud).


Op 4 december organiseert PDL een mini-symposium over het leven in de diepzee, met de focus op het onderzoek van Belgische biologen.


Wanneer? Zaterdag 4 december, 14u

Waar? Zoölogisch Instituut, Groot Auditorium (02.21), Naamsestraat 59 (ingang via Deberiotstraat), Leuven


Programma:

Deelname aan het PDL-symposium is gratis; vooraf inschrijven is niet nodig.


Dit symposium sluit mooi aan bij de volgende Christmas Lecture van de Faculteit Wetenschappen en Science@Leuven waarin professor Jens Greinert, gespecialiseerd in de geologie van de diepzee, een lezing zal geven over diepzeemijnbouw. PDL hoopt van harte u te mogen verwelkomen op beide evenementen!


Download de affiche van het PDL-symposium hier.Foto: Masaki Miya et al. - Evolutionary history of anglerfishes (Teleostei: Lophiiformes): a mitogenomic perspective. BMC Evolutionary Biology 2010, 10:58 doi:10.1186/1471-2148-10-58 - via Wikipedia, CC BY 2.0

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page